Parlo de mi

io valls ratés oratoriaEl cor s’accelera, les galtes es tornen encara més vermelles, el temps pren una velocitat difícil de creure i, gairebé de cop i volta, l’escenari és el terra que trepitgen els peus. El trepitgen amb ganes, amb l’energia de poder ser allà dalt. Però fent què? Compartint coneixement, responent dubtes d’altres oradores i oradors, animant a aquell que no s’atreveix a pujar, a encoratjar tothom perquè vegin la meravella que és tenir una cosa a dir i dir-la com cadascú la vulgui dir. Al seu estil. Amb la seva empremta. Amb el somriure que el caracteritza o amb la seriositat que la fa única. Amb l’humor que la diferencia i amb el rigor que la fa inconfusible. Perquè cadascú comunica amb una barreja d’ingredients diferent. És un conjunt d’allò que hem viscut, d’allò que hem vist fer, de com ens han parlat a nosaltres, del que ens agrada i del que hem après quan ens hem vist o quan algú ens ha donat la seva opinió sobre què podríem millorar o què li ha encantat del que hem fet. De tot n’anem fent la nostra manera de comunicar. I moltes vegades no som conscients de com ens expressem a l’escenari ni de què podríem potenciar per transmetre el missatge que tenim com a objectiu de compartir.

L’arrel de “comunicar” és posar en comú. I què millor que conèixer les eines, els trucs, les formes, els consells, l’experiència, per poder construir la presentació i ser conscient del perquè ho estem fent d’aquella determinada manera. Cadascú decideix com vol que sigui la seva presentació. Cadascú decideix quina sensació vol deixar en el públic. És qüestió d’agafar les eines i posar en comú allò que ens remou o el que ens encantaria que passés al món o com podríem millorar la nostra comunitat o la nostra alegria per uns resultats aconseguits o el que estiguis pensant que t’agradaria comunicar. Per això existeix Parla Per Tu. Perquè no sempre és fàcil el camí. O perquè fer camí és més bonic si és al costat d’algú. Ens acompanyem?

Soc la ïo valls ratés, creadora del projecte Parla Per Tu. Realitzo el Doctorat a la Universitat Pompeu Fabra sobre comunicació oral i l’ús de la realitat virtual per ajudar-nos a l’entrenament de les presentacions orals. Faig formació a la universitat, a centres cívics, a docents i a particulars. He ajudat a persones amb les seves oposicions, amb judicis, amb els seus projectes personals, a vèncer pors, a crear una presentació més original, a fer un millor treball de recerca, o de final de grau, o de Màster. Hem entrenat a persones abans de la seva lectura de tesi, guanyant així confiança i observant què havien de treballar amb més èmfasi. A vegades amb una sessió n’hi ha prou, d’altres en són dues, o bé anem veient com flueix i decidim si més endavant ens tornarem a veure per treballar algun aspecte més.

M’entusiasma veure persones entusiasmades que amb el seu estil propi expliquen un tema a través del seu punt de vista i del seu caràcter. És una feina preciosa perquè observo la confiança de cadascú en com explica allò que l’apassiona.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s