Uncategorized

“Unides i units, vencerem”

post-adicaeAquest és el lema que defineix l’associació AICEC-ADICAE, que defensa els drets de les persones consumidores víctimes de fraus bancaris, de caixes d’estalvis i de pensions. Persones que han estat trepitjades per empreses que han jugat amb la confiança i els estalvis de moltes i moltes persones treballadores. Moltes, per por o per desconeixement, no sabien que podien denunciar la seva història i gràcies a AICEC-ADICAE, moltes han pogut explicar el seu cas i sentir-se escoltades i recolzades per tècnics, tècniques de l’associació i d’altres socis i sòcies involucrats en els mateixos casos. El cap de setmana del 8 i 9 d’octubre, un conjunt de sòcies i socis van reunir-se a l’Ametlla de Mar, per seguir-se coneixent a la vegada que participaven d’una jornada de formació dedicada a totes elles. Des de Parla Per Tu hi vaig col·laborar amb un taller de comunicació oral on els vaig animar a que cadascú parlés davant dels altres. Tots tenen una història. Una història molt important. Però encara ho és més si la conten als altres perquè tots n’aprenem d’allò que els passa als altres. Moltes vegades hi ha aquella negació a parlar davant dels altres, no per vergonya sinó perquè “Jo? Jo no sé parlar!”. I quan algunes de les persones que havien respòs una frase simil·lar, van aixecar-se, van mirar el públic i van començar a parlar, quan es van sentir amb el poder de que la seva història era seva i només ella la podia explicar, es veien molts parells d’ulls escoltant i animant la persona a seguir amb el discurs. La sensació de satisfacció d’haver compartit una història, d’haver estat escoltat per la resta, no té preu.
Empoderar les sòcies i els socis era l’objectiu de la trobada. Perquè si elles tenen el poder per explicar, per reivindicar, per defensar els seus drets i per deixar de callar, la victòria és segura.

Podeu conèixer l’Associació a través de: http://www.aicec.adicae.net/  –   Facebook: @AICEC

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s